Приеха програмата на Ботеви дни 2018

DSC_8312

Ботевският организационен комитет утвърди програмата на Ботеви дни 2018. Тя бе приета по време на трето заседание, председателствано от кмета на Община Враца Калин Каменов, в присъствието на народния представител Петя Аврамова, заместник областния управител Мирослав Комитски и заместник-кмета Мария Попова.
Първото събитие, включено в културната програма е концерт на Дамски хор „Враца“, който ще се проведе на 11 май – в Деня на светите братя Кирил и Методий. Официалното откриване на Ботеви дни 2018 ще бъде дадено на 26 май с 3 D мапинг проекта „Балканът пее хайдушка песен“.

DSC_8297

Сред останалите нови събития, част от честванията са провеждане на конкурс-рецитал за ученици от четвърти клас под надслов „С Ботев в сърцето“, представяне на дигитализирано копие на тефтерчето на войводата, изработка и поставяне на паметни знаци в църквите „Св. Възнесение“ и „Св. 12 апостоли“ в гр. Враца. Мемориалите ще бъдат изработени от възпитаници на Професионалната гимназия по каменообработване в с. Кунино. За втори път ще се проведе и конкурсът „Най-патриотичен клас“, като тази година участие ще могат да вземат ученици от 10 и 11 клас на училищата в община Враца. В дните на честванията отново са включени вечерни концерти на открито. Край на културните мероприятия ще бъде даден на 1 и 2 юни с тържествен митинг-заря в памет на загиналите за свободата на България и всенародно поклонение на връх Околчица.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *